Víte, že jste dula, když...

...místo Pasta Primavera čtete "Pasta Primapara."


... vidíte porod v některém z televizních pořadů a nemůžete si pomoct a neustále mluvíte k televizi: "Vidíš, měla sis vzít s sebou dulu!" "Přestaňte počítat do desíti, když tlačí. Ona ví, jak tlačit!" "PROČ to DĚLAJÍ???"


...během sledování pořadu "Příběh miminka" váš desetiletý syn obrací oči v sloup a pronáší "snad ne další epidurál!"


...uprostřed noci kontrolujete děti a váš tříletý zamumlá: "Už jí praskla voda?" nebo "Jdeš do práce, mami?"


...přítel vaší dcery ví, co je to zkrácený čípek, a dcera vás prosí, abyste před ním už nemluvila ani o porodech, ani o kojení...



...vaše děti vypráví svým kamarádům, že maminka má další miminko a byla celou noc vzhůru.



...si vaše děti myslí, že vás všechny těhotné ženy znají.


...vaše děti ví o porodu více než většina žen po třetím porodu a vyprávějí vám příběhy, jak ve škole na hodinách rodinné výchovy opravovaly paní učitelku.



...vám a vaší rodině připadá úplně normální bavit se nad špagetami o tom, jak vypadá placenta.



...jste si jistá, že váš manžel nebo děti by klidně mohli poskytovat telefonickou podporu rodícím ženám či čerstvým maminkám, avšak zakázala jste jim zvedat váš telefon, protože jste je už několikráte přistihla, jak se přesně o to snaží...



...se váš manžel zeptá: "Kluk nebo holka?", otočí se na bok a znovu usíná.



...náhodou na chvílí odložíte svůj mobil a vaše dítě jej zvedne a hystericky řve: "Tvůj telefon, mami, tvůj telefon, co když zazvonííííí!"



...vaše kamarádky nebo známé otěhotní a vy jim posíláte e-mail se všemi důležitými odkazy a doporučenou literaturou a poté se stahujete do pozadí, dokud se nepřijdou poradit z vlastní vůle. Často se koušete do jazyku a občas řvete do polštáře.


...říkáte slovo vagína tak často, že už vám zní vtipně.



...se v televizi objeví pořad o mateřství nebo o porodech a váš manžel automaticky schovává veškeré křehké předměty a strká si špunty do uší.


...před vámi všichni vaši známí otevřeně mluví o veškerých svých tělesných pochodech a vy je posloucháte bez mrknutí oka.



...vám běžně chodí zprávy s fotografií hlenové zátky a textem: "Je to normální?"



...každý váš slib končí slovy: "...pokud tedy nebudu zrovna u porodu."



...běžně radíte lidem, ať jdou domů a mají sex.


...nadšeně pronášíte: "Jé, zvracíte! To je skvělé znamení! Děláte pokroky!"


...znáte porodní příběh všech učitelek vašich dětí, pokladní v obchodě a každé osoby, kterou jste kdy potkala na party. Nikoho jste se na něj neptala...

... 

Pozn. překl. Cesta duly je série překladů článků s tématikou vzdělávání a práce dul. Nejedná se o mé vlastní dílo. Autorku/y vždy uvádím v odkazech:

Zdroje:





Žádné komentáře:

Okomentovat